Asumiskuulumiset neljän kuukauden jälkeen

Päätös talon rakentamisesta on tehty neljä kuukautta sitten ja sen jälkeen onkin tapahtunut. Erityisesti kesäkuusta saakka ollaan harrastettu erittäin aktiivista myyntisivustojen selaamista päivittäin. Tonttia etsimme ensisijaisesti pääkaupunkiseudulta, mutta olemme selailleet koko Uuttamaata. Myös muutamaksi vuodeksi soveltuvat remppakohteet kiinnostavat täydellistä tonttia odotellessa. Täysin remontoitava omakotitalo, jonka voisi hyvällä omallatunnolla myydä myöhemmin. Kokonaisvaltaisesta remontoinnista on kokemusta nyt yhden talon verran, eikä traumoja ole aiheutunut.

Nykyinen talo myytiin älyttömän helposti, ensimmäiselle katsojalle. Yhtään kuvaa ei tarvinnut ottaa eikä muita näyttöjä järjestää. Ostaja tuli muualta kuin kiinteistövälittäjän kautta, joten sovittiin maksettavaksemme vain kulut paperitöistä (ei halpaa). Kuntotarkastus tehtiin viime viikolla ja siinäkään ei paljastunut mitään ikäviä yllätyksiä joten nyt vain odotellaan enää muuttoa.

Tonttia (tai taloa) odotellessa muutamme väliaikaisesti kahdeksan vuoden omakotitalossa asumisen jälkeen rivitaloon. Neliöitä on vähemmän, kaikki makuuhuoneet yläkerrassa ja meillä on yksi seinänaapuri. Jännittävää ja vähän pelottavaakin. Lapset ovat jostain syystä innoissaan.

Uuden kodin sisustaminen on hauskaa, nykyiset huonekalut mahtuvat suurimmaksi osaksi mukaan. Lapsia pitää jakaa vähän samoihin huoneisiin, katsotaan millaisiin tilaratkaisuihin päädytään. Inspiraatiota käydään hakemassa Asuntomessuilta. Niillä ollaan oltu viimeksi 2015, mutta ihan hirveästi oma maku tai kiehtovat elementit eivät ole muuttuneet. Tosin nyt viehättää eniten tummat keittiönkaapit, mitkä uudesta kodista löytyvätkin. Sävy ei ehkä ole ihan täysin se minkä valitsisin, mutta kelpaa.

Raksaprojekti on kiva taltioida muistoksi, niin blogiakin tulee varmasti päiviteltyä enemmän!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s