Me rakennetaan talo!

Meidän perheen asumiskuviot ovat päätyneet siihen vaiheeseen, että satunnaisista puheista “olis kiva rakentaa talo” ollaan edetty aktiiviseen tontin metsästykseen. Mies on kai kartoittanut vaihtoehtoja jo pidempään, hän ei tee asioita kovinkaan hätiköiden. Itse olen vasta nyt avannut muistikirjasta (OneNote) oman työkirjan otsikolla Taloprojekti.

Asumme pääkaupunkiseudulla alueella, missä tontteja ei ole. Tai on tässä lähellä myynnissä kaksi. Molemmat todella kalliita ja pieniä. Toinen näistä oli jopa niin pieni, että olen kaksi kertaa ajanut sen ohi enkä vieläkään hahmota mikä osa siinä osoitteessa on myytävää tonttia 😀

Kriteereitä tulevalle tontille ei ole muuten kovinkaan montaa. Kouluihin pitää olla kävelymatka (ainakin alakoulu) ja sijainnin sellainen, ettei se aiheuta muutoksia työkuvioihin (ainakaan puolison). Itse rakentaessa ei myöskään saa absoluuttisesti unelmien taloa, koska rajoja määrittelee erilaiset säädökset, määräykset ja tärkeimpänä raha mitä luonnollisestikaan ei ole yhtään liikaa. Meille tulee pakettitalo jonka perään en ole ikinä haikaillut, mutta nyt vaihtoehtoja kartoittaessa siellä onkin aika kivoja taloja.

Katsotaan millä aikataululla tämä projekti etenee. Kaikki tontteja kauppaavat sivustot on kuumassa selauksessa, Pinterestiin tallentuu omaa silmää miellyttäviä sisustusratkaisuja ja ruutupaperille voi hahmotella millainen huonejärjestys olisi toimivin.

Taloon liittyviä toiveita on lähinnä

 • lapsille omat huoneet
 • kaksi vessaa
 • iso terassi sisäänkäynnin kohdalla
 • toimiva arkieteinen liukuovilla ja mahdollisuudella kuivata märät vaatteet
 • keittiö ja olohuone avointa tilaa ilman ylimääräisiä seiniä
 • jos ei mahdollisuutta asua nykyisen talon lähellä, ikkunoista saisi olla edes nätti maisema
 • jos tontin koko ja sijainti antaa periksi, hevoset omaan pihaan
 • samat sävyt kuin nykyisessä miellyttäneet seitsemän vuotta: musta, valkoinen, puu
 • saunaan lasiseinä
 • isot ikkunat
 • toimiva kodinhoitohuone
 • erillinen tila mikä mahdollistaisi valokuvausstudion rakentamisen kotiin
 • musta tai raakapuun värinen talo
 • ei sälekaihtimia enää ikinä mihinkään
 • yhdessä tasossa

Katsotaan mitkä näistä toteutuvat ja mitkä pyyhitään yli. Ja katsotaan onko tämä kahden vai kymmenen vuoden projekti 😀 Onneksi nykyinen talo on hyvä ja toimiva, ja kuvituskuvien nuorimmaisemme nukkuu vieressä varmaan vielä seuraavat kuusi vuotta.

7 thoughts on “Me rakennetaan talo!

 1. Onnea projektin aloitukseen! Itse olen seuraillut mielenkiinnolla tyttäreni talon rakentamista täällä Torniossa. Heillä on hommat edenneet siihen vaiheeseen, että vuorossa on pian jo tiiveysmittaus ja luovutuspäivä häämöttää edessä. Tuo tontin löytäminen oli heillekin pitkä ja hankala homma, etsivät monen vuoden ajan sopivaa.

  Like

  1. Kiitos! Luulen, että sopivaa tonttia etsitään meilläkin pitkään ja hartaasti. Onnea tyttären perheelle uuteen kotiin, odotus varmasti palkitaan!

   Like

 2. Talon rakentaminen on kyllä varmasti monelle yksi elämän isoimmista jutuista. Me päätimme tehdä unelmistamme totta muutama vuosi sitten ja aloittaa oman rakennusurakkamme täällä Oulussa. Nyt olemme jo siinä vaiheessa, että pian on edessä sähköasennus. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan sisätilojen sisustamista.

  Like

  1. Näitä juttuja on mielettömän ihana kuulla! Tämä tosiaan taitaa olla juuri niin iso projekti, ettei tapahdu hetkessä vaikka malttamattomana ihmisenä tuntuu liian kaukaiselta odottaa sopivaa tonttia. Ehkä odotus sitten palkitaan 🙂

   Like

 3. Iso ja pitkä, mutta varmasti lopulta palkitseva projekti! Meillä meni juuri lupahakemus läpi tontillamme Naantalissa, ja en malta odottaa että päästään aloittelemaan maanrakennus. Pääkaupunkiseudulla nuo tontit ovat kyllä varmaan aika kiven alla.

  Like

  1. Pääkaupunkiseudun tonttivalikoima on kieltämättä arvokas, pieni ja harvinainen. Joka päivä selaillaan tontit läpi ja ollaan laajennettu kuntarajojen ylikin jo. Tsemppiä sinne rakennusprojektiin!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s