Viikko etäopiskelua takana

koronapäiväkirjat001koronapäiväkirjat002koronapäiväkirjat003koronapäiväkirjat004koronapäiväkirjat005koronapäiväkirjat006koronapäiväkirjat007koronapäiväkirjat008koronapäiväkirjat009koronapäiväkirjat010

Ensimmäinen viikko etäopiskelua takana. Lapsilla on mennyt oikein hyvin. Isoin ei ole itkenyt, toisiksi vanhin aika paljon, kolmas vähän ja neljäs ainoastaan kun jonkin asian tekeminen on evätty: sähköjohtojen syöminen, saunaan kiipeäminen, rappusiin kiipeäminen, sohvalle kiipeäminen. Myös vessapaperin syöminen, koiran vesikuppi, koiran kiusaaminen, legojen varastaminen ja pyykkien repiminen ovat näihin laskettavia. Tai yhtenä iltana kun kokeilin tahtoisiko hän nukkua omassa sängyssä. Ei ilmeisesti juuri nyt tahtonut.

Ollaan eletty kutakuinkin seuraavalla päivärytmillä:

6.00 – 7.00
herätys järjestyksessä isä töihin, äiti kahville, vauva ja kuusivuotias, kahdeksanvuotias, kaksitoistavuotias (herätyskello ainoastaan isällä)

7.00 – 8.00
aamutoimet: aamupalat, pukemiset, aamupesut ja muut touhut. Vauvan peseytymisen tarve on puuronsyöntiaamuina hieman suurempi kuin niinä aamuina kun tehdään smoothie 😀

8.00 – 9.00
aamu-ulkoilu koirien (tai koiran) kanssa: ollaan tehty pidempi ja reippaampi lenkki ja tänä aamuna oltiin pitkään, mutta liikuttiin hyvin hissukseen.
Pyöräillessä keskimmäiset lapset saavat ehdottomasti parhaat riidat aikaiseksi.

9.00 – 11.00
koulutehtäviä ja vauva optimaalisessa tilanteessa nukkumassa. Tänään hän heräsi 20 minuutin jälkeen koiran haukkumiseen ja tehtävät tehtiin vauvan sotkiessa keittiötarvikkeilla pitkin keittiötä.

11.00 – 12.00
tällä välillä syödään. Teen ruuan joko lasten tehtävien aikana tai sitten ollaan syöty edellisen päivän tähteitä.

12.00 -14.00
lisää koulutehtäviä ja sen jälkeen pelejä tai ollaan katsottu joku dokumentti. Vauva nukkuu ainakin tässä välissä jonkun pätkän.

14 .00
välipalaa, leikkimistä, ulkoilua – mitä vain

16.00
syödään kaikki yhdessä

17-19.30
Pikku Kakkonen, leikkiä / peliä / liikuntaa / ulkoilua / mitä vaan. Suurin osa perheestä on olohuoneessa samaan aikaan.

19.30 – 20.00
tällä välillä aletaan iltahommiin jotka ottavat oman aikansa etenkin jos on saunapäivä.

21.00
kaikki nukkumaan (paitsi isä ja äiti jos on iltavuoro).
Vauva herää 5-10 x ennen aamua.

 

Koulutehtäviä on joinain päivinä tehty enemmän ja joinain vähemmän. Kuudesluokkalainen esimerkiksi rykäisi tiistai-iltana vielä yhden ison esitelmän joka jätti hänelle huomattavasti enemmän aikaa muille päiville.

Olen myös kerännyt pitkin viikkoa listaa missä on katastrofipäiviin ja tylsiin hetkiin vähän erikoisempia juttuja: askarteluja, leikkejä jne. Tällä viikolla ei ole tarvinnut ottaa vielä yhtään ässää käyttöön, mutta ensi viikolla luulen, että korkataan sekä sokerimaalaus, että kirjastoleikki.

Onneksi muuten liikutaan paljon. Ollaan leivottu kaksi kertaa pullaa ja kerran banana bread… Lapset jo kyselivät mitä tänään leivottaisiin 😀

2 thoughts on “Viikko etäopiskelua takana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s