Koronapäiväkirjat päivä 3

koronapäiväkirjat 001koronapäiväkirjat 002koronapäiväkirjat 004koronapäiväkirjat 005

Vallitsevien olosuhteiden puitteissa teimme jo perjantaina päätöksen jättää lapset kotiin, koska mahdollisuus siihen kerran oli. Yksi esiopetuksesta, yksi tokaluokkalainen ja yksi kuudesluokkalainen.  Hoitovapaani sattui parhaaseen mahdolliseen aikaan.

Vauva on riemuissaan kun kaikki ovat koko ajan kotona. Keskimmäiset lapset alle kahden vuoden ikäerolla yrittävät pontevasti eliminoida toisiaan ja itkevät vuorotellen. Kuusivuotias on jopa opetellut eräänlaisen tekoitkun, joka loppuu napista painamalla ja alkaa valtavalla voimakkuudella heti pahan mielen iskiessä.

Nyt hallitus on päättänyt koulujen sulkemisesta. Lapsilla on edessä kuukausi etäopiskelua kotona ja tämä on koulujen osalta järjestetty hyvin. Yläkoulun puolella jo opiskeleva suorittaa etäyhteyden avulla ihan kellonaikaan sidottuja oppitunteja, tokaluokkalainen tekee tehtäviä sähköisessä ympäristössä. Eskari-ikäinen tahtoo tehdä puolestaan kaikkia samoja tehtäviä. Meillä on myös mukava tilanne, kun lapsille koulu on helppoa ja mieluisaa.

Tällä hetkellä en oikein osaa sanoa onko monta kotona koko ajan samaan aikaan olevaa lasta uhka vai mahdollisuus. Tällä hetkellä äänet jakautuvat 50-50. Vauvan viihtymisarvo on suuri, mutta sisarusten käsittämätön kyky koetella toistensa hermoja…

Olen päättänyt tällä hetkellä kokeilla kinastelun vähentämiseen liikunnan lisäämistä. Onneksi meillä on kolme koiraa ja lenkkeily on toistaiseksi ainakin sallittua! Meillä on myös kilometrin mittainen lista leikkejä ja askarteluja mitä tehdä ja äidin oma to do-lista asioille joita ei ikinä ehdi. Esimerkiksi tänään katsoin samalla uutisia ja poistin nyppyjä kulahtaneista paidoista. Iso suositus, vähän kuin olisi shoppailemassa käynyt.

Muuten mielessä on monta asiaa: kaikki harrastukset on peruttu, vauvan ensimmäiset synttärit vietettiin vain oman perheen kesken, häitä on peruttu, töitä on peruttu… Kuinka moneen tämä tilanne vaikuttaakaan? Kokonaiskuvaa on mahdotonta vielä sanoa. Toivon myös sydämeni pohjasta kaikkea hyvää heille joiden kotona ei ole asiat yhtä hyvin kuin monella muulla.

Pysykää terveinä. ❤

Kuvat perjantain ensimmäiseltä etäpäivältä. Liikuntatunti pidettiin kansallispuistossa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s