Hiihtolomalla mökillä

hiihtoloma mökillä 0011hiihtoloma mökillä 0021hiihtoloma mökillä 0041hiihtoloma mökillä 0061hiihtoloma mökillä 0051hiihtoloma mökillä 0071hiihtoloma mökillä 0081hiihtoloma mökillä 0101hiihtoloma mökillä 0091mökillä002hiihtoloma mökillä 0111hiihtoloma mökillä 0121mökillä003hiihtoloma mökillä 0131mökillä001

Yhden aikuisen, kolmen koiran ja neljän lapsen kokoonpanolla mökkeilimme muutaman päivän lumettomassa Etelä-Suomessa. Toki olisin mielummin hiihtänyt tai laskenut pulkalla, mutta jo pelkästään tällainenkin talvimökkeily oli meille sekä uutta, että kivaa.

Muutama vuosi sitten remontoitu nukkumisaittamme lämpeni nopeasti yhdellä patterilla. Vanha mökki sen sijaan ei ihan samalla tavalla, mutta vuorasimme lattiaa peitoilla ja vauva konttaili siellä villahaalarissa. Viileimpänä hetkenä toppahaalarissaan. Kesämökkeilystä oli ilmaantunut myös uusia ongelmia – liikkuva ja joka paikkaan ehtivä vauva. Kesällä ei tarvinnut varoa kuumia pattereita kun vauva ei edennyt pyörremyrskyn lailla joka paikkaan. Nyt pattereiden eteen piti rakentaa tuoleista muurit.

Saunottiin ihan pimeässä talvi-illassa, kynttilöiden ja lyhtyjen valossa molempina iltoina. Vauva nukahti uskomattoman nopeasti saunomisen ja iltapuuron jälkeen vaikka kuuntelimme isompien kanssa äänikirjaa (Mörkövahti) vielä pitkään. Vauva myös nukkui levollisesti, heräten syömään normaalin viitisen kertaa, mutta ilman yhtäkään itkua/sekoilua/jne.

Koirat nauttivat täysin rinnoin. Niin täysin, että mummokoirat olivat molemmat eileen kotiutuessamme hieman kankeita… Oli ihana nukuttaa vauva vaunuihin niin, että koirat saivat koko lenkin juosta vapaana vieressä. Koirat myös juoksivat lasten kanssa ja lasten perässä ja uroskoiramme Aatu karkasi kerran leikkimökin ikkunasta johon oli hetkeksi joutunut laskemaan kierroksiaan.

Lasten isomummokin kävi toimittamassa kahden päivän ruokahuollon – kirjaimellisesti ämpärillisen soppaa. Sitä riittikin ihan kotiin lähtöön saakka.

Oltiin optimistisia sen suhteen, että kevät on jo melkein täällä. Jätetiin petivaatteet sänkyihin odottamaan seuraavaa kertaa joka on toivottavasti jo ihan pian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s