Ostolakossa – tammikuun saldo

ostolakkoDSC_0108_001ostolakkoDSC_0772_002ostolakkoDSC_0811_003ostolakkoDSC_0813_005ostolakkoDSC_0817_004ostolakkoDSC_0837_006ostolakkoDSC_0843_007ostolakkoDSC_0890_008

Kuluttaminen on ahdistanut kuukausi kuukaudelta ja vuosi vuodelta enemmän. Olen siis vahingossa ajautunut tilanteeseen, jossa en edes tahdo ostaa mitään. Ostaminen on muutenkin ollut minulle aiemmin pitkälti samanlaista turhaa ajanvietettä kuin napostelu tai jollekin ehkä tissuttelu. Sillä on ollut helppo palkita itseään, lohduttaa itseään, purkaa ärsytystä… Tällä hetkellä en koe tarvitsevani harrastamisen lisäksi muuta henkisen hyvinvoinnin hoitajaa kun korkeintaan meditoinnin.

Minulla on kuitenkin neljä lasta joiden kanssa en ehkä ihan totaaliseen ostamattomuuteen edes pääse. Lapset kasvavat, tavarat hajoavat ja jäävät pieneksi. Mutta jatkossa meillä ostetaan toivottavasti tarpeeseen. Vaatteiden väreissä suosin mustaa, koska siinä ei näy tahrat ja se siirtyy näppärästi lapselta toiselle. Vaikka on meillä pinkit kurahousut menneet seuraavalla sukupuolesta riippumatta.

Tammikuun ostossaldo:

  • uusi blenderi hajoneen tilalle 79,90
  • kaksi digikirjaa opiskeluihin yhteensä 40,80
  • tyttärelle scrunchie 4,99
  • verkkokurssi 49,00

Yllämainituista vain kaksi oli käsin kosketeltavia, aineellisia hyödykkeitä ja kaksi muuta taas digisisältöä joka ei kuormita maapalloa mutta jälkimmäinen etenkin tukee alansa yrittäjää.

Rahaa toki menee harrastamiseen jatkossakin. Ne ovat kuitenkin niin elämän suola, että kohdistan mielelläni vähäistäkin varallisuuttani niihin. Hevosen tallivuokra, crossfit-salin jäsenyys, uinti. Hevosenkin kaikki kulut kuluvalta vuodelta aion kirjata ylös eurolleen, niin loppuvuoden tilinpäätöksessä näkyy miten kallis harrastus se lopulta onkaan.

Lasten harrastukset on maksettu joululahjarahoilla: muskari, partioleiri, kuusivuotiaan uinti. Vanhempi tytär yrittää löytää tori.fi:stä itselleen pianoa 😀

Seuraavana tavoitteena on myydä ihan kaikki turha varastosta ja kaapeista pois. Ympärillä lisääntyvä minimalismi lisää tilaa hengittää. Ja jos muutenkin käyttää aina samoja vaatteita, miksi niitä tarvitsisi kaapissa olla yhtään enempää? Tällä viikolla kaapeista on lähtenyt kiertoon jo kahdeksan kassillista sisältäen mm. ihan kaikki dvd-levyt joita jostain syystä vielä löytyi kaapista. Ei löydy enää. Tämä projekti jatkuu.

Kuvakin sopii aiheeseen, etenkin hevoset ja säästäminen sopivat hyvin samaan lauseeseen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s