Vauva 5 kk

DSC_8218DSC_8220DSC_8221DSC_8227DSC_8231

Viisi kuukautta.
66.5 senttiä.
8490 grammaa.

Viisikuinen on 99% ajasta ihan älyttömän aurinkoinen ja hurmaava tyyppi. Hän hieman jo valikoi kenelle väläyttää kaksihampaisen hymynsä, mutta ihan varmasti kaikille etenkin jos sattuu olemaan äidin sylissä.

Hän nukkuu visusti kainalossa ja herättää erittäin pontevasti äitinsä öisin ruokkimaan nälkäistä linnunpoikasta. Kolme kertaa yössä ruokaillaan, toisinaan tähän päälle vielä herätyksiä. Kaikkea yhden ja seitsemän kerran välillä. Toisinaan riittää imetys, toisinaan olen nukuttanut hänet uudestaan syliin. Odotan mielenkiinnolla sitä vaihetta kun hän tosissaan liikkuu eteenpäin.

Tämän hetken liikuntakyvyt rajoittuvat päämäärättömään pyörimiseen jonka seurauksena pöytien ja tuolien alta löytyy pieni, pullea vauva. Leluja voi vaihdella kädestä toiseen, tarkkailla kauempaa kasvoista ja kaiken toki voi laittaa suuhunsa. Jos koko lelu ei mahdu suuhun, tulee hepuli.

Vauva on uskomattoman kiinnostunut ruuasta, kuten muukin perheensä. Koko perheen ruokailut hoidetaan vauva sylissä koska häntä on täysin mahdoton saada makoilemaan lattialla pöydän vieressä enää. Kaikki ruoka ja action on ruokapöydän ääressä! Vauva istuu pontevasti sylissä varastaen pöydästä kaiken. Kaataa kahvit ja vesilasit. Onneksi juon kahvini lähes kylmänä. Vauva on saanut maistella jo ruokia ja söisi ihan kaiken mitä hänelle tarjotaan. Teelusikallisten maisteluannokset eivät ole vastanneet vauvan käsitystä riittävästä syömisestä, mutta pikkuhiljaa.

Vauva on kiinnostunut erityisesti seuraavista asioista: jumppaavat ihmiset, muut lapset, televisio, esteratsastus, koirat, olohuoneen matto, sähköjohdot, kaikki lattiatasossa olevat laukut ja kassit, kirjat (maistelemalla).

Vauva harrastaa joka viikkoisia vauvatreffejä eri kokoonpanoilla, joogaa (tai äiti harrastaa vauvan kanssa), crossfitia (personal trainerin roolissa) ja vauvauintia. Hän pitää kylpemisestä ja suihkussa käymisestä, tanssimisesta ja laulamisesta, rinnalla nukkumisesta, liikkuvista vaunuista ja tuttiketjusta. Ei siitä tutista.

Vauvalla on nykyään myös asioita joista hän ei pidä. Niihin kuuluvat pukeminen (etenkin iltaisin), nukkuminen ilman rintaa, autossa oleminen (etenkin iltaisin) ja paikoillaan olevat vaunut. Ei kovin montaa siis.

Päivä päivältä rakastamme häntä enemmän ja ihmettelemme koko perhe miten hän oppii asioita ja voi olla niin ihana. Vauvan tuoksu, vauvan nauru ja pulleat reidet. Saisipa tätä olotilaa purkitettua. ❤

// Baby five months old! Love you to the moon and back.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s