Turun linna

DSC_1037DSC_1040DSC_1058DSC_1065DSC_1074DSC_1082DSC_1091turun linna 3turun linna huoneturun linna kirkkoturun linna saliturun linna shakkiturunlinna 4turunlinna lapset 2turunlinna lapsetturunlinna

Muutama viikko sitten tehtiin lasten kanssa tehokas päiväretki Turkuun. Itse olen ollut Turun linnassa viimeksi lapsena ja omat lapset eivät ikinä joten tällainen kulttuurinen herätys oli ihan paikallaan. Ostin kesän alussa Museokortin ja aion höylätä sitä koko rahan edestä tulevan vuoden aikana.

Vauva kulki mukana Manducassa, mutta kuuman päivän takia vauva tahtoi ulkoistaa itsensä heti alkumetreillä sieltä pois ja kulkea sylissä kantaen. Viileämpänä päivänä olisi ehkä ollut hänen kanssaan miellyttävämpi kokemus, mutta kaksikuinen lisäpaino nyt ei ole kovin raskas.

Johonkin opastetulle kierrokselle osallistuminen olisi voinut olla paikallaan, sen verran uteliaasti lapset kuuntelivat muiden ryhmien keskustelua ja etenkin nippelitieto linnasta oli kiinnostavaa.

Lapset pelasivat erän shakkia, vauva lounasti linnassa kaksi kertaa käyntimme aikana. Hänen yksi nimistään onkin prinsessalta, niin olihan tämä nyt paikallaan.

Linnakierros päätettiin lounaalle linnan pihaan, Juhana Herttuan kellariin. Lounasbuffet oli ihan älyttömän hyvä! Itselleni riittää runsas salaattipöytä ja hyvä jälkkäri, niin annan täydet pisteet. Myös lapset söivät hyvin, mikä on aina ilahduttavaa ruuasta maksaessa 😀

 

// Visit Turku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s