Hyvä näin

DSC_8051DSC_8057DSC_8072DSC_8076DSC_8086DSC_8096

Näin kuukauden neljän lapsen perheenä eläneenä tuntuu, että juuri mikään ei ole muuttunut. Ihankuin vauva olisi ollut meillä ihan aina. Meillä on edelleen sama päivärytmi, edelleen samat jutut. Lisänä nyt  kyllä on tullut isompien sisaruksien hyödyntäminen apuvoimina esim. tallilla tai aamuisin, että allekirjoittanut saa pestyä hampaat ja puettua päälle silloinkin kun vauva tahtoo olla vain sylissä.

Vauva nimittäin tykkää toisinaan vain olla sylissä ja valvoa. Silloin olen loputtoman kiitollinen siitä, että etenkin kaksi vanhinta ovat ihan mahtavia sylejä. ❤ Tosin, hommat sujuvat myös vauva kantoliinassa. Haaveilen myös vähän Tulan kantorepusta.

Vauvan rytmikin on aika sama kuin meillä muilla. Hän herää kyllä hieman aikaisemmin kuin sisarukset, mutta kaikki aamuhommat menevät koko  porukalla samaan aikaan viikonpäivästä riippumatta. Iltaisin kun isommat menevät nukkumaan, pienin saattaa vielä tankata itseään tunnin tai pari. Toisinaan hän saattaa myös nukkua jo samaan aikaan. Itse yritän päästä nukkumaan samoihin aikoihin.

Öisin ei itke kukaan eikä ainakaan joka yö valvo. Vauva kyllä syö, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Mutta vauvalle ei kyllä kannata yöllä yrittää tarjota tuttia… Tein sen virheen viime yönä, enkä tiennyt viisikiloisesta lapsesta voivan lähteä niin pelottava ääni.

Ulkoillaan aika paljon. Vauva tykkää liikkuvista vaunuista ja isommat lapset tykkäävät kun käydään yhdessä lenkillä ja puistossa. Kolme muuta painaa pyörillä edessä ja minä yritän  tulla mahdollisimman reippaasti perässä. Koirat tykkäävät tästä lenkkeilyvimmasta. Yleensä otan vaunujen kanssa mukaan vain yhden ja muut ulkoilevat sitten ilman vaunuja. Mitä laatuaikaa myös koirille kun saa kaiken huomion (ja kaikki namit).

Kun vauva syö tai on sylissä, mahtuu viereen aina joku isompikin sisarus. Meillä ei oikeastaan ole ollenkaan kiire mihinkään. Aikataulutan menot niin, että ollaan suurimmaksi osaksi viime aikoina oltu huomattavan ajoissa kun olen jättänyt kaikkeen vauvavaran. En ymmärrä miten se on vauvan kanssa mahdollista, mutta viime syksynä ilman vauvaa ei? Ehkä kaikki isommat lapset ovat kasvaneet valovuosia taas.

En myöskään tiedä laskevatko lapset vai äiti enemmän päiviä kesälomaan. Meillä ona aika paljon suunnitelmia nyt kun aikaa on ja sylivauva kulkee helposti mukana mihin vain.

 

// Everydaymoments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s