Paras harrastus

dsc_5702dsc_5762dsc_5776dsc_5810dsc_5843dsc_5847dsc_5862DSC_5863.jpg

Raskaaksi tullessa mietin aika pitkään hevosen myymistä.

Raskausaikana ei voi ratsastaa joka minulle tässä harrastuksessa on aika tärkeää. Kuka hevosta liikuttaa jos minä en voi? Hevonen on luotu liikkumaan eikä seisomaan heinäkasan äärellä. Miten onnistuu ratsastaminen pienen vauvan kanssa, kun kyseessä on kuitenkin aikaa vievä harrastus? Lisäksi hevosen myyntihinnalla olisi saatu hyvin kartutettua kassaa kotihoidontukijaksoa varten. Nyt joudun tämän summan säästämään jostain muualta.

Näin raskauden viimeisellä kolmanneksella olen kuitenkin tyytyväinen päätökseen olla myymättä. Hevosen liikuttaminen on hoitunut ilman stressiä. Hevosella on aivan ihanat, luotettavat vuokraajat ja muutakin apua saatavilla. Täysihoitotallissa hoituu perustarpeet ilman omaa läsnäoloa ja huolehtimista. Hevonen on hyvinvoiva ja joka kerta nähdessämme – kuin pieni innokas koira nuollessaan naaman ja hiukset.

Tallilla käydessä saa raitista ilmaa ja hyötyliikuntaa kaiken “kunnon treenin” ollessa paussilla. On mukava nähdä aikuisia ihmisiä ja ihania hevosia oman lisäksi. Kaikista parasta on päästä katsomaan miten hevonen nauttii elämänsä lempijutuista – etenkin laukkaamisesta lumisella pellolla niinkuin tänään.

Tytär on myös uskomattoman kiinnostunut hevosista tällä hetkellä ja tuen tätä kyllä kaikin keinoin. Olen luvannut, että mikäli alkeiskurssin jälkeen laukka itsenäisesti sujuu hyvin hän saa kesällä hypätä meidän hevosella. Tytär on innoissaan. Hän on paljon rohkeampi kuin minä ikinä ja suhtautuu aika tosissaan uusien asioiden opetteluun. Hän myös kykenee muuttamaan omaa ratsastustaan ohjeiden mukaan huomattavasti nopeammin kuin itse aikuisena, vääriin tapoihin jymähtäneenä.

Mieleinen harrastus lisää hyvinvointia, myös silloin kun sitä joutuu rajoittamaan niistä raameista mitä se yleensä on. Lähden joka kerta tallilta hymy korvissa. Miehen mielestä vauva-ajan harrastamisessa ei ole stressattavaa. He kuulemma pärjäävät kyllä eikä raskauden jälkeenkään ole takaisin palata selkään rytinällä seitsemää kertaa viikossa. Missään nimessä en kuitenkan halua laskea kokonaissummaa joka menee harrastukseen mikä tällä hetkellä on pitkälti hevosen paijaamista 😀 Kaikkea ei voi mitata rahassa.

 

 

// Best Black Beauty.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s