Lasten kanssa laivalla Tukholmaan

laivalle pakkaaminen1laivalle pakkaaminen2lasten kanssa laivallalasten kanssa laivalla 2lasten kanssa laivalla 3silja line lastenmaailmasilja line lastenmaailma 2lasten kanssa laivalla 4hytti 3lasten kanssa laivalla 5lasten kanssa laivalla 6lasten kanssa tukholmassa 2lasten kanssa tukholmassalasten kanssa tukholmassa 3tukholman metrohytti 1hytti 2lasten kanssa laivalla 1lasten kanssa laivalla 7

Tehtiin tällä viikolla lasten kanssa laivaretki Tukholmaan. Mukana oli myös lasten mummi, täti ja neljä serkkua. Tällä kokoonpanolla jouduttiin ottamaan luku aina kun siirryttiin paikasta toiseen. Lapset pysyivät yllättävän hyvin tallessa, kaikki eivät edes itkeneet koko reissun aikana ja kouluikäiset ❤ Niiden kanssa on helppoa.

Pakattiin mukaan rattaat kolmen alle kouluikäisen ja logistisen puolen organisoinnin takia. Eilen aamulla oli huomattavasti kivempaa kiirehtiä laivasta Rautatieasemalle tavaroiden ja väsyneen viisivuotiaan kanssa kun ne kaikki sai tuupattua rattaisiin.

Risteiltiin Silja Symphonylla ja hytit olivat vähän ylempänä. Ahtaanpaikankammo olisi varmaan iskenyt ilman mahdollisuutta katsoa ikkuna ulos. Jouduttiin myös siivoamaan hyttiä muutamaan kertaan kun meidän lasten toimesta se jotenkin räjähti. Telkkarista tuli Muumeja ja oli ihana illalla olla vierekkäin parisängyssä katsomassa niitä. Siihen saakka, kunnes hieman herkkä tyttäreni kirmasi oksentamaan. Tätä ei onneksi ollut kuin ensimmäisenä iltana 😀

Otettiin buffetruokailut iltoihin ja aamuun, kannatti. Kiitos sponsoroinnista, äiti ❤ Kaikki lapset löysivät jotain syötävää ja etenkin se aamiaisbuffet oli ihan loistava. Kaikkea löytyi ja tärkeimmät – puuro ja raejuusto. Tämä oli varmaan ensimmäinen reissu mihinkään ikinä, jossa en kertaakaan syönyt liikaa. Kun vatsassa on ihminen ja voit edelleen huonosti suurimman osan päivästä, saa syömisten kanssa olla harmillisen tarkkana koko ajan.

Lapset olisivat viihtyneet varmaan koko laivalla olemisen ajan leikkipaikalla, aikuiset eivät niinkään. Meteli, lämpötila ja lasten määrä eivät varsinaisesti hivelleet pahoinvoivan paksuna olevan hermoja. Pystyttiin onneksi päästämään koululaiset sinne pelaamaan ihan keskenäänkin.

Tukholmassa pyörähdettiin. Maalaisserkut pääsivät ensimmäistä kertaa metroon 😀 Eikä se meidänkään nuorimmilla niin usein käytetty kulkuväline ole. Ei juuri harrastettu shoppailua. Lapset ikävuosilta 1-11 eivät ehkä ole parasta seuraa siihen. Haettiin yhdelle uudet kengät ja käytiin sekoamassa BR lelukaupassa minne lasten omista rahoista suurin osa hupenikin. Etenkin viisivuotiaani ostama jousipyssysetti oli ihan huikea ostos hyttiin…

Tukholman reissun jälkeen käytiin vielä seurueen pienintä ja lasten tätiä lukuunottamatta lotraamassa kylpyläosastolla. Vaikka altaita oli vain lastenallas ja muutama poreallas, olisivat lapset kyllä viihtyneet siellä useammankin tunnin ihan heittämällä. Sekin investointi siis kannatti.

Vaikka mitään ei oikeastaan ostettu, rahaa meni ihan liikaa. Lapsilla oli kuitenkin hauskaa olla serkkujen kanssa, kaikki nukkuivat ainakin yöt hyvin (paitsi allekirjoittanut) ja ne muutamat lelut mitkä ostettiin, viihdyttävät varmasti jouluun saakka. Miniloman arvosana siis 6/5.

Kamera oli kyllä ihan sivuosassa tällä reissulla. Etenkin ruokailuissa olisi ollut näiden kanssa ihan turha toivo alkaa ottamaan mitään ruokakuvia 😀

 

//  Cruise to Stockholm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s