Kesän Suomi-retken suunnittelua

DSC_0564DSC_0570DSC_0582DSC_0694DSC_0703DSC_0839DSC_0888DSC_0906

Viikot vähenevät kesälomaan, eikä meillä ole oikein mitään suunnitelmia. En aio hirveää stressiäkään aiheesta ottaa, me saamme kyllä auton tarvittaessa pakattua hyvinkin nopeasti jos mieleinen retkikohde ilmaantuu.

Lomailemme lasten kanssa pääosin keskenämme tänäkin kesänä, koska yksi tässä perheessä on pahemman kerran addiktoitunut työhönsä. Johonkin reissuun on kuitenkin päästävä. Vähän kiinnostaa norjalaisen halvat lennot ulkomaille, mutta ennenkaikkea Suomi-lomailu.

Partiolaisemme on innoissaan yöpymässä teltassa, sen teemme. Kiinnostaa jo valmiiksi minkälaiseen farssiin muutaman koiran, lapsen ja äidin yön yli kestävä eräretki päättyy 😀 Täytyy varmaan hommata sitä reissua varten GoPro, niin saadaan kuvattua Blair Witch Project-tyyppistä materiaalia siltä retkeltä.

Aivan loistavaahan olisi, jos joka päivä lomalla ei sataisi. Tosin lapsilla on sateessa patikoimisestakin pelkästään hyviä muistoja, että eipä se sadekaan kai niin paha. Kunhan on meidän perheen lempiasia – hyvät eväät!

Suomen kohteista tälle kesälle kiinnostaa eniten Kolin kansallispuisto. Aiomme joka tapauksessa tehdä kesäretken sukuloimaan Kuopioon, niin olisimme samalla suunnalla jo valmiiksi.

Koska lomaa on kuitenkin kuukausi, ehtisimme myös koluamaan kotimaata päinvastaisessa suunnassa kuin viime kesänä. Utö olisi ihan uskomattoman mieluinen kohde ihmiselle jonka lapsuuden yksi lempikirjoista (niistä kymmenistä) oli Saariston lapset. Olisi ihanaa päästä viemään lapset kesäsaaristoon losseineen ja punkkeineen. Näen sieluni silmin kuvat lapsista ilta-auringossa, Marimekon raitapaidoissa ja farkkushortseissa rantakalliolla syömässä jäätelöä. ❤

Jo viime kesänä haikailin myös Repovedelle. Sinne on siis tänä kesänä ehdottomasti päästävä. Jos saan nuorimmaiseni innostumaan kävelystä, saadaan viime kesän kantorinkka lainattua lasten 1-vuotiaalle serkulle ja otettua heidätkin äitinsä kanssa mukaan. Muutama koira kirsikkana kakun päälle toki.

Toukokuu on ollut ihan mieletön. Kutkuttavan ihana ajatus, että edessä on vielä kolme kesäkuukautta ja parhassa tapauksessa syyskuukin ennenkuin alkaa jokavuotinen kaamosmasennus. Parasta.

 

// Pics from last summer vacay in Lapland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s