Kouluun tutustumassa

DSC_4766DSC_4767DSC_4771

Tuntuu kuin vasta eilen olisin itse seissyt ala-asteen pihalla liian suuri reppu selässä ja kaikki on tuntunut suurelta ja mahdolliselta. Eilen kuitenkin oltiin jo oman tyttären kanssa tutustumassa kouluun. Ilman reppua vielä. Vasta eilen olen kadehtinut kuollakseni serkkujen valkoisia My Little Pony-hääponeja, itse en ikinä saanut sellaista. Maksaisin muuten maltaita jos jostain saisi vanhoja My Little Ponyja, ei noita milleniumversioita. Lapsi valitsi itse asun, mutta ponipaita herättää nostalgisia tunteita.

Esikoinen meni viisi vuotta sitten eri kouluun kuin eskarikaverit, tyttärellä on nyt sama homma edessä. Eskaripaikkoja on ollut vähän rajallisesti tarjolla. Vahingosta viisastuneena olen hakenut nuorimmaiselle jo nyt paikkaa koulua lähimpänä olevasta päiväkodista, jos hänellä olisi pehmeämpi lasku. Onneksi tyttären kanssaan samaan aikaan koulun aloittaa ystävän tytär. Tytöt olivat olleet käsi kädessä koko tutustumisen ajan, kylki kyljessä. Tyttäreni karsastaa selvästi vähemmän fyysistä ihmiskontaktia kuin äitinsä. Luotan tämän olevan hyvä ominaisuus.

Heti koululla lapset lähtivät tulevien koulukavereidensa kanssa opettajien perässä ja me vanhemmat päästiin kuuntelemaan infopaketti tulevasta opinahjosta. Tunsin oloni vuoden äidiksi selatessani Instagramia luennon aikana… Mutta minulla on jo yksi lapsi siinä koulussa. En myöskään edelleenkään ole kiinnostunut vanhempaintoimikunnasta, koulun linjaus kännykän käytöstä on aika selvä (ei koske aikuisia varmasti) ja jos koulun mielestä eri asteiden yhdistelmäluokat ovat ok, niin sitten ne varmasti ovat. En ole kasvatusalan ammattilainen, he ovat.

Lapsi pääsi leikkimää englanniksi tutustumisleikkejä (mitäääääh) ja syömään oikeassa koulussa. Luulen, että elokuun alkua odotetaan tämän jälkeen entistäkin kuumeisemmin. Itse olin jo eilen vedet silmissä, elokuussa itken varmaan silmät päästäni liikutuksesta.  Lasten kanssa eläminen konkretisoi pelottavan hyvin elämän rajallisuuden. Ihan äsken ollaan lapsia. Silmänräpäyksessä lähestytään keski-ikää.

 

// Pre-school is almost over. Eek.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s