Oodi kesälle

DSC_0088DSC_0259DSC_0107DSC_0179DSC_0231DSC_0205DSC_0408DSC_0455DSC_0538DSC_0708DSC_0723DSC_0791DSC_0835DSC_0933

Ennen ensimmäisiä oikeasti lämpimiä päiviä ei edes tajua kuinka paljon onkaan ikävöinyt sitä, että on lämmintä. Väsyttää vähemmän kun puolet energiasta ei mene aivosolujensa lämmittämiseen (ei-tieteellinen fakta) eikä jokainen kotoa poistuminen ole neljävuotiaan kanssa armoton taistelu vaatteista. Etenkin kuravaatteet, voiko olla mitään kamalampaa?

Lapset tahtoisi olla ihan koko ajan ulkona eikä peli- tai Netfix-ajasta tarvitse keskustella. Pyykit kuivuvat käytännössä heti eikä niin, että meidän takkahuone on vuorokauden täynnä kuivuvia kalsareita.

Kesällä on hyväksyttyä syödä joka päivä jäätelöä muistamatta reikiintyviä hampaita tai sitä, että kolmenkymmentä täytettyäni aineenvaihduntani on lopullisesti kuollut eikä kulutuksen määrällä ole mitään merkitystä kehonkoostumuksessa. Ainoastaan syödyllä energialla on 😀

Omakotitaloasujaa lämmittää lämmityksen puuttuminen. Pieni sähkölasku, ei tarvitse tehdä lumitöitä. Pihahommatkin meillä on aika helppoja – meillä kasvaa nurmikko. Ja kun pihaakaan ei ole montaa tuhatta neliötä niin sekin on aika simppeli homma. Tänä vuonna tosin aion kerätä kaikki nokkoset talteen hevosta varten. Voidaan me ehkä itsekin niitä syödä lasten epäilyksistä huolimatta.

Kohta on taas lapsilla polvet ruvella, hyttyset syöneet allekirjoittaneen luultavasti elävältä, juostaan rannalla karkuun ampiaisia, uroskoiramme pyörtyilee kun ei osaa kuumalla kelillä juoda eikä itse malta nukkua koska on valoisaa ja lämmintä ja sitä kestää vain hetken kun taas pimeää, kylmää ja ankeutta yhdeksän kuukautta. Luotan siihen, että unikiintiön voi täyttää loppuvuoden aikana.

Tosin, viime kesänä olin juhannuksena villapaita päällä ja villasukat jalassa. Että pliis, kesä on mielentila mutta asteita voisi siltä olla enemmän kuin kaksikymmmentä edes muutaman kerran.

Ihan oikeaan kesälomaan on meillä vielä noin kuusi viikkoa. Nykyisen aikakäsityksen mukaan kuusi viikkoa kuluu noin silmänräpäyksessä, että ei vielä edes tuskastuta. Pidin viime kesänä ensimmäistä kertaa ala-asteen jälkeen koko loman putkeen ja tänä vuonna on sama edessä. Kuukaudessa kyllä ehtii lomailemaan.

Vaikka muistaa kaikkien edellisten kesien olleen kylmiä ja sateisia, kyllä niitä aurinkoisten päivien kuvamuistoja vaan on aika paljon. Nämä kuvat viime kesiltä etsin noin viidessä minuutissa.

// Random summerpics.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s