Hiihtolomalla

DSC_9870DSC_9877DSC_9874-tileDSC_9875DSC_9881xx-tileDSC_9886

Me niin nautitaan lomasta! Ei tätä ole kuin neljä päivää joista 1,5 jo vietetty, mutta silti. On ollut ihanaa olla lasten kanssa ilman kiirettä, me vaan ollaan kaikki haluttu tehdä paljon asioita 😀

Ollaan oltu yhdessä salilla ja syöty kaksi kertaa ravintolassa (toisen sponsoroi mummi, kiitos siitä). Ollaan siivottu, leikitty, katsottu vanhoja kuvia ja videoita… Lapset on nukkuneet siskonpedissä (+koira) pienten huoneen lattialla, ollaan nähty ystäviä.

Eilen käytiin illalla lenkillä järvenjäällä. Idylliset olosuhteet olivat olemassa, mutta tämä kuuden liikkuvan osan ja kahden pulkan kombo oli alkuun aika haastava ja epäilin verisuonen katkeavan päästä lopullisesti. Eniten haastetta loi ehkä meidän koirista pölvästein. En nimittäin näkisi mitään ongelmaa vallitsevissa olosuhteissa jos kaikilla mukana olevilla koirilla olisi aivot. Alkukiihkon jälkeen pölvästikoirakin pystyi olemaan vinkumatta jokaisen hiihtäjän, retkiluistelijan ja mukavalta näyttävän miehen perään.

Muuten lapsia viihdyttävään pulkkaretkeen on simppeli resepti: mieluiten mahdollisimman pitkää tasaista tietä ilman jyrkkiä mutkia (pulkan ohjaus on hieman haastavaa), koiralla sopivat valjaat ja joustoliina sekä aivoihin koodattuna muutamat peruskäskyt (eteen, seis) ja kohtuullinen pohjakunto. Seuraavana päivänä palauttava lenkki vetojuhdille jumien välttämiseksi.

Alkusekoilun jälkeen lapset jaksoivat olla puolitoista tuntia ulkona itkemättä (!!!) ja jopa nauraen paljon ja koirat olivat kotona mukavan raukeita. Sulatettiin neljävuotiaan omien sanojen mukaan umpijäinen luuranko saunassa ja grillaamalla iltapalamakkarat lapsille takassa. Lomalla on ihanaa.

// Wintervacay with my loved ones.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s