Viikon paras päivä harrastaa

DSC_8712-tileDSC_8757DSC_8730-tileDSC_8770

Sunnuntai on yleensä meidän perheessä kaikilla vapaapäivä. Täydellinen harrastuspäivä! Vuodenvaihteessa lasten harrastuskuviot menivät tosin vähän uusiksi. Vuosia jatkunut muskariharrastus jäi pois, koska kuusivuotiasta ei enää kiinnostanut ja neljävuotias nyt on harrastanut siitä siskonsa siivellä koko ajan. Meille jäi kyllä ihania muskarimuistoja monelta vuodelta.

Hieman haikeaa, kun lapset kasvavat ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat. Tytär oli innokas ratsastaja kolmevuotiaasta muutaman vuoden, mutta ei kuitenkaan mikään synnynäinen hevoshullu. Talvisin on paska ratsastaa koska kylmä, ja oikeastaan Pikku Kakkonen on kiinnostavampi kuin tallille lähteminen. Sen sijaan hän tahtoi aloittaa voimistelun (tätä ei saa kutsua jumpaksi) koska BFF harrastaa, ja liikuntaharrastus etsittiin myös meidän perheen pienimmälle jäsenille pienten alkukartoitusten jälkeen. Ei ollut ihan helppoa. “Kiinnostaako jalkapallo?” (Ei!) jne.

Tänään oli ensimmäinen kerta pienille pojille suunnatussa jumpassa, ja hän kyllä nautti ihan koko rahan edestä! Sunnuntaipäivä on myös ajankohta erinomainen – ei tarvitse kiirehtiä töistä harrastuksiin ja neljävuotias on hyvin levännyt. Väsyneenä hän on jokseenkin raskas, eikä ehkä harrastuksen ohjaajan kannalta ajateltuna kovin mukavaa seuraa. Ajattelimme, että kokeillaan tätä nyt pari kertaa. Ainakin ensimmäinen kerta oli oikein onnistunut.

Koululainen on innostunut partiosta edelleen, ja jatkaa sen parissa taas ensi viikolla. Partio kiinnostaa myös vähän kuusivuotiasta, saa nähdä aloittaako hänkin saman tien jossain vaiheessa.

Sunnuntaisin äiti ehtii salille aamulla ja isä illalla, niin viikonlopun päätteeksi meillä on yleensä aika hyväntuulista porukkaa. Arki-illoista pahimpia ovat ne, jolloin aikuisten päivästä puuttuu liikunta. Liikunnan harrastaminen on ehkä paras parisuhdeteko, minkä pienten lasten kanssa ruuhkavuosissa (mikä kamala termi, mutta niin osuva) voi tehdä. Rakkautta on stressaantuneenakin paljon enemmän jaettavaksi, kun on hikoillut pahan mielen ja turhan valituksen pois.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s