Pyhäinpäivä lasten kanssa

DSC_5242DSC_5243DSC_5246DSC_5247DSC_5249DSC_5251DSC_5255DSC_5256DSC_5257DSC_5258DSC_5259DSC_5260DSC_5261DSC_5262

Nelivuotias ilmaisi tänään suurta pettymystä, koska siskonsa oli käynyt eskariryhmän kanssa uurnalehdossa ja hän ei ollut päässyt. Tehtiin siis perinteinen pyhäinpäivänretki hautausmaalle, tällä kertaa minun isovanhempien kanssa. Meillä on historiassa nimittäin pimeällä hautausmaalla tuloksetonta suunnistamista, nyt löydettiin oppaiden avulla oikealle haudalle.

Lapset olivat tärkeinä laittamassa kynttilöitä ja kukkia, ja kuolemista ja sen jälkeistä olomuotoa ollaankin pohdittu kovasti. Meidän perhealbumeista löytyy kuvia hautajaisista arkku auki, joten ollaan tätä aihetta käsitelty ennenkin. Ihan niinkuin syntymistä ja muita ihmisen elämään väistämättä kuuluvia asioita.

Neljäveen pettymys kyllä jatkui tämän retken jälkeen. Hän ei nähnyt hautausmaalla yhtään kuollutta ihmistä, pelkkiä hautoja. Niin…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s