Sairaspäivä

DSC_0002DSC_0003DSC_0005DSC_0009DSC_0021DSC_0023

Ollaan oltu neljävuotiaan kanssa tänään ihan kahdestaan kotona. Hänestä tämä on lomapäivä, minä kyllä joudun otttamaan tämän sairaspoissaoloksi.

Viime viikon kiire loppui eilen aamupäivällä kuumeisen lapsen sylinä toimimiseen. Nukuin sitten neljäveen kanssa kolmet päikkärit sylikkäin. Sillä erotuksella, että minä en unien välissä meinannut tukehtua limaan keuhkoissani enkä myöskään juossut ajoittain kuumehöyryissä pitkin taloa. Minä en myöskään ollut se, joka sai traumoja Madventuresin jaksosta jossa intiimialueet olivat osuneet koralliin  aika traagisin seurauksin (kuusivuotias oli haltioissaan, että niin todella voi käydä!). Tämän takia meillä ei ikinä katsota tv:tä. Minä en ollut myöskäään se, joka kirkui kuin tapettava nähdessään nenästään tulevan verta (neljävee). – Älä enää ikinä näytä mulle tuollaista!

Tänään ollaan käyty lääkärissä hakemassa makutikku, mittaamassa kuume ja kuuntelemassa limakeuhkot. Neljävee on lähinnä leikkinyt legoilla, eikä nukkunut tänään ollenkaan. Huomenna päästään siis töihin ja päiväkotiin takaisin. Hän meinasikin jo kuolla jos ei saa raitista ilmaa, ihmiset kuolevat kuulemma elleivät pääse ulos.

Minä olen käyttänyt ajan hyödyksi siivoamalla. Ostin Clas Ohlsonilta uusia ihanan värisiä rättejä, kelpaa heilutella. Toki rätit asuvat siivousten välissä siivouskaapissa, mutta kyllä sitä nyt vessaa mielummin vaaleanpunaisella pyyhkii…

Tällainen pakkolepo saa kyllä aikaan sen, että olen jo hyvinkin motivoituneena pakannut huomisen työkassin valmiiksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s