Valmistatumista kesälomareissulle

DSC_0179DSC_0189DSC_0192DSC_0200DSC_0202DSC_0205DSC_0209DSC_0210DSC_0211DSC_0218DSC_0234DSC_0241DSC_0246DSC_0248

Maanantai-aamuna ennen sianpieremää starttaavaa kesälomareissua ajatellen kävimme eilen testaamassa nelivuotiaan herkkää mieltä ajatellen kantorinkan. Ostin sen Jollyroom.fi:stä alehinnalla (North 13.5 Adventures), lähinnä tätä yhtä reissua ajatellen. Nuorin on kuitenkin jo neljä, niin en ajatellut häntä enää esimerkiksi ensi kesänä kanniskella.

Kesälomareissun pääpaino on kuitenkin patikoinnissa (ainakin Kemissä ja Rovaniemellä, sen jälkeen suunnitelma on avoin). Isommat lapset jaksavat kävellä ihan hirveitä määriä, mutta muita luonnossaliikkujia ja metsän eläimiä ajatellen nuorimmaisemme on ehkä hyvä matkustaa osa matkasta selässä.

Huonommalla fyysisellä kunnolla olisi saattanut jäädä lapsi rinkkoineen ensimmäisen ylämäen puoleenväliin 😀 Iltapalagrillailujen jälkeen isä otti rinkan kannettavakseen, ja olivat autolla noin puoli tuntia ennen meitä jotka ihmettelimme lehmiä ja kuvailimme kukkia… Uskon selviytyväni lasten mukaan mitoteuista päivävaelluksista: vähän kilometrejä, paljon aikaa.

Tulevaa viikkoa varten koululainen on myös saanut enoltaan puukon ja tehnyt erittäin kiitettävää taustatutkimusta luonnossa selviämisestä. Like a pro, etenkin kun hän eilen huolehti grillimakkaroiden tulesta. Piti lisätä puita, ettei vaan sammu ja tiesi miten ne asetella parhaiten.

Ihan matkavalmiina ei vielä olla, pelkkä pakkauslista on miljoona kilometriä pitkä ja yhteen kohtuullisen pieneen farkkuun pitäisi mahduttaa yhden aikuisen, kolmen lapsen ja kahden koiran tavarat. Ja viedä vielä muutama ison hevosen toppaloimi Kalajoelle 😀 Olispa meillä suksiboksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s