Kesälomasuunnitelmia

DSC_0023DSC_0042DSC_0089DSC_0175DSC_0217DSC_0220DSC_0229DSC_0240DSC_0436DSC_0437DSC_0441DSC_0454DSC_0465DSC_0475 (1)DSC_0556DSC_0559DSC_0568DSC_0598DSC_0602DSC_0608DSC_0720DSC_0749DSC_0752DSC_0764DSC_0768

Päivät ennen lomaa vähenevät, kohta ne ovat kahden käden sormilla laskettavissa! Odotetaan kesälomaa aika innolla. Tämä on ala-asteen (!) jälkeen ensimmäinen kesä kun itse pidän kuukauden lomaa putkeen, ellei toki lasketa äitiyslomia mukaan. Ihanaa! Tämä on myös ensimmäinen kesä kun puolisollani ei ole lomaa työpaikan vaihtamisen takia, ja tämä fakta ehkä vähän riipii.

Kesälomalla juhlitaan heti aluksi nuorimmaisemme nelivuotisynttäreitä. Elättelen toiveita, että ei tarvitsisi pitää juhlia vaan hän tahtoisi esimerkiksi laivalle tai Hoplopiin. Jotain muuta kuin sitä kakkua ja sokeripäissään riehuvia lapsia… Hytissä sokeripäissään tappelevat sisarukset on paljon helpommin kestettävä asia. Synttärilahjaksi hän toivoo lepakoita ja lepakkoasun sekä lisää naamioita. Barbeja on kuulemma jo tarpeeksi. Kai nyt, kun hän on ominut ne kaikki siskoltaan.

Kesälomalla aiotaan mökkeillä toivottavasti ainakin muutama yö. Mökkikausi korkataankin jo tulevana viikonloppuna. Jos tänä vuonna ehtisin ensimmäistä mökkiyötä viettämään ilman mitään ikäviä muuttujia kuten esimerkiksi kuollutta hiirtä tippumassa niskaan peittoja kaivaessa. Lapset eivät valitettavasti ole vieläkään unohtaneet äidin reaktiota.

Daddyn ollessa töissä muu perhe aikoo harrastaa melko extremeä toimintaa lähtemällä toiselle puolelle kotimaata. Itse olen päässyt tähän mennessä pisimmällään Pohjanmaalle saakka, nyt olisi tarkoitus yhdistelmällä äiti + kolme lasta + kaksi koiraa päästä vielä pohjoisempaan. Yksi koirista jää kotiin logistisista syistä. Kaksi pitää ottaa mukaan siltä varalta, että kun telttaillaan pohjoisen erämetsissä niin jää vielä yksi koira karhun oletettavasti syötyä yhden.

Näillä olemattomilla erätaidoilla (ja aika pitkillä rakennekynsillä) epäilen etenkin meidän eräreissun olevan suuri menestys. Lapsille muistoja niin, että rytisee. Hyvät eväät reissulle antaa se fakta, että yksi lapsi pelkää hyönteisiä, yksi pimeää ja yksi on melko ihastunut sivistyneen yhteiskunnan tuotoksiin kuten sisävessaan ja mobiililaitteisiin. Se vessa-asia tässä aiheuttikin jo etukäteen suurinta huolta. Epäilen tiedossa olevan melko voimakasta ummetusta.

Ei jaksaisi odottaa. Hieno kesäloma tästä tulee.

 

 

Kuvituskuvia kesiltä 2015 ja 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s