London

dsc_0003dsc_0005dsc_0016xxdsc_0019dsc_0020xxdsc_0025dsc_0034xxdsc_0045dsc_0051dsc_0055dsc_0066dsc_0072dsc_0079dsc_0080dsc_0095dsc_0113dsc_0116

Olin esikoiselle kaksi vuotta velkaa kahdenkeskisen loman, siitä saakka kun hän suostui avustamaan kuvissa joiden avulla voitin Netflix-matkan New Yorkiin. Kyseinen oli vanhalla pohjalla Bloggerissa, mutta voisin kaivaa Nycin kuvia vielä tännekin talteen.

Elokuussa varattiin kohtuullisen edulliset lennot Lontooseen, reilu 200 euroa meno-paluu Finnairilla. Menolento saatiin poikkeuksellisesti lentää Finnairin uudella Airbus A350-koneella, ja se oli oikein miellyttävä kokemus. Kouluikäistä ilahdutti erityisesti kamera lentokoneen pohjassa ja päällä, nousussa ja laskussa varsinkin.

Lontoossa majoituttiin ensimmäinen yö Hyde Parkin kulmilla, Hyde Park Apartments-nimisessä hotellissa (noin 60 euroa/yö hotels.comin kautta) mistä ei ole valittamista. Siisti huone ja hyvä wifi, tärkeimmät! Lähellä Paddingtonin asema, metrot, Hyde Park ja Natural History Museum kävelymatkan päässä…

Yhdeksänvuotiaan kanssa ei ihan hirveästi shoppailla, kulutettiin aikaa lähinnä kävelemällä paikasta toiseen. Käytiin sekä sunnuntai-aamuna, että iltana Hyde Parkin Winter Wonderlundissa joka ilahdutti lasta. Vähän kuin Linnanmäki jouluvalaistuksella, mutta ruokatarjonta oli paljon parempi.

Kun ensimmäisen päivän 25 kilometrin kävelyn jälkeen seuralaisen jalat väsyivät, siirryttiin täysin metron varaan mikä oli ihan älyttömän helppoa. Pankkikorttia (etäluettavaa) vain vilautti mennessä porteista ja taas takaisin tullessa, eikä lapsesta tarvinnut maksaa erikseen mitään. Hinta jäi hieman epäselväksi, mutta sunnuntaista maanantaihin runsas metron käyttö näytti keventäneen tilin saldoa noin neljällätoista eurolla. Ei paha.

Meillä oli Lontooseen vain pikavisiitti, koska lähdettiin nauttimaan kahdeksi yöksi Newcastlesta ystävien luona. Saatiin siis ihan pintaraapaisu, eli seuraava reissu on jo suunnitelmissa. Newcastlen kuvat jaan omaksi jutukseen, vaikka ei niitäkään ihan hirveästi ole. Reissuilla keskittyy nykyään enemmän kokemaan kuin kuvaamaan, asiat muistaa kyllä ilman sataa tuhatta kuvaa vaikka ne edelleen tärkeitä onkin.

Yhdenksänvuotiaani on muuten jo aika loistava matkakumppani. Osaa kommunikoida englanniksi niin, että tulee ymmärretyksi. Ymmärtää muiden puheestakin paljon, jaksaa kävellä, on kiinnostunut asioista kuten museot ja nukkuu paikassa kuin paikassa pienen porsaan tavoin.

// Quality time in London with my firstborn. Love that country! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s